Двойка похарчи почти $550 всеки за билети за Fyre Festival 2: „Ако не друго, това просто ще бъде наистина страхотна ваканция“

...
Така нареченият Fyre Festival през 2017 г. се оказа прословута измама,
Коментари Харесай

Така нареченият Fyre Festival през 2017 г. се оказа прословута измама, изпращайки създателя Били Макфарланд в затвора за измама. Сега той твърди, че организира нещо, наречено Fyre Festival II, въпреки че все още дължи милиони на жертвите си.

McFarland каза в неделя, че билетите за втори кръг са официално в продажба. До вторник тези билети - 100 от тях - бяха разпродадени.

Виктория Медведенко и нейният приятел Купър Синкиавик похарчиха по близо $550, за да бъдат сред първите купувачи.

„Ако не друго, това просто ще бъде наистина страхотна ваканция“, каза Медведенко пред CBS News.

„Основното ни притеснение е, че не знаем дали големите хедлайнери ще са готови, знаете, да поемат този риск, за да участват в нещо толкова противоречиво“, каза Sinkiawic. „Ще останем оптимисти, но ще очакваме, че може да има сандвичи със сирене.“

Основателят McFarland за първи път рекламира оригиналния Fyre Festival преди повече от шест години с ефектна реклама, включваща популярни модели, дразнещи „най-доброто в храната, изкуството, музиката и приключенията“ на частен остров в Бахамските острови.

Но посетителите на фестивала, които платиха хиляди долари за билети, показаха полупостроени палатки на FEMA вместо луксозни вили и студени сандвичи със сирене вместо гурме ястия. Нямаше известни музикални изпълнения и дори напускането на острова изглеждаше трудно.

Катастрофалното събитие в крайна сметка помете интернет и вдъхнови два документални филма.

Загубата на фестивала доведе и до федерално разследване, което постави Макфарланд зад решетките. Той беше осъден за измама на инвеститори и беше на куката да върне на посетителите си 26 милиона долара.

Но през април, по-малко от година след като беше освободен от затвора, Макфарланд написа в Туитър, „Fyre Festival II най-накрая се случва.“

„Това беше абсолютно най-дивото пътуване до дойде тук и наистина всичко започна по време на седеммесечен престой в изолация“, каза той във видео, публикувано онлайн в неделя. Той каза, че е написал план от 50 страници за това как ще „направи невъзможното да се случи“.

Уебсайтът на Fyre Festival II сега казва, че е насрочен за декември 2024 г. в „The Caribbean“. Не е обявено конкретно място или състав.

Почти сигурно няма да е на Бахамите.

„Правителството на Бахамските острови няма да подкрепи или одобри каквото и да било събитие, свързано с“ Били Макфарланд, каза министерството на туризма пред CBS News в изявление, добавяйки, че „той се смята за беглец“ там, с няколко висящи жалби срещу него.

Според уебсайта на Fyre Festival II, цените на билетите ще се повишат, когато се пуснат в продажба повече. Най-скъпите са обявени за близо 8000 долара.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР